Τοποθεσία

Τα Δωμάτια Saonisos, βρίσκονται σε πλεονεκτική θέση στο νησί της Σαμοθράκης καθώς όλα τα σημεία ενδιαφέροντος και τα σημαντικά αξιοθέατα του νησιού βρίσκονται σε πολύ κοντινή απόσταση.

Τοποθεσία

Η παραλία Παχιά Άμμος

20 λεπτά με το αυτοκίνητο

Φημίζεται ως η ωραιότερη παραλία του νησιού και είναι από τις ελάχιστες αμμουδερές παραλίες της Σαμοθράκης. Η μόνη παραλία με άμμο στην οποία έχετε πρόσβαση οδικώς, η οποία απέχει περίπου 20 χιλιόμετρα από την Καμαριώτισσα. Αν και ο δρόμος είναι ασφαλτοστρωμένος, η διαδρομή είναι σχετικά δύσκολη λόγω της στενότητας και της ανηφορικής δομής των δρόμων. Οι ντόπιοι είναι πρόθυμοι να σας δώσουν τις απαραίτητες πληροφορίες και συμβουλές ώστε να φτάσετε χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα. Τα πεντακάθαρα νερά της και η ψιλή άμμος θυμίζουν κάτι από Κυκλάδες, ενώ το beach bar που επενδύει μουσικά τις βουτιές σας, δίνει έναν αέρα κοσμοπολίτικο.
(Copyright © wondergreece.gr)

Η Χώρα της Σαμοθράκης

5 λεπτά με το αυτοκίνητο

Σε απόσταση 6 χιλιομέτρων από την Καμαριώτισσα δεσπόζει η Χώρα, πρωτεύουσα του νησιού, χτισμένη αμφιθεατρικά στις πλαγιές του Φεγγαριού. Η θέα προς τη θάλασσα από οποιοδήποτε σημείο της πόλης θα χαραχτεί ανεξίτηλη στη μνήμη σας, ενώ το ηλιοβασίλεμά της, που συναγωνίζεται το ξακουστό ηλιοβασίλεμα της Σαντορίνης, θα σας μαγέψει με τους χρωματισμούς του. Τα λιθόστρωτα σοκάκια της θυμίζουν περιοχές της ορεινής Ελλάδας και συνιστώνται για νυχτερινούς περιπάτους, στους οποίους θα σας κρατήσουν συντροφιά οι μουσικές που παίζουν νέοι με τις κιθάρες τους. Ο πύργος των Γατελούζων δίνει μια νότα νοσταλγική στο μέρος, ενώ ταυτόχρονα συμβάλλει στην ξεχωριστή του ομορφιά, ειδικά το σούρουπο, με τον απαλό φωτισμό που τον αναδεικνύει.
(Copyright © wondergreece.gr)
Τοποθεσία
Τοποθεσία

Θέρμα Σαμοθράκης

15 λεπτά με το αυτοκίνητο

Τα Θέρμα γνωστά επίσης και ως Λουτρά είναι χωριό 106 κατοίκων στα βόρεια της Σαμοθράκης, περίπου 15 χιλιόμετρα από το λιμάνι της Καμαριώτισσας και 12 χιλιόμετρα από τη Χώρα. Στο χωριό βρίσκονται θερμές θειούχες πηγές οι οποίες στεγάζονται στο Δημοτικό Υδροθεραπευτήριο, και από εδώ επίσης ξεκινούν οι διαδρομές ανάβασης προς το όρος Σάος. Το μικρό χωριό περιβάλλεται από πλατάνια, αλμυρίκια, καρυδιές και καστανιές. Βρίσκεται 600 μέτρα μακριά από την παραλία. Εκεί, ένα νέο λιμάνι ολοκληρώθηκε το 2001, ωστόσο, εξαιτίας των μερικώς ισχυρών βόρειων και δυτικών ανέμων είναι ακατάλληλο για τα οχηματαγωγά πλοία και έτσι παρέχει επαρκή προστασία μόνο στα μικρά αλιευτικά σκάφη. Ανατολικά από αυτό το λιμάνι υπάρχει μια τεχνητή παραλία κολύμβησης. Το χωριό είναι σημείο εκκίνησης για πεζοπορίες προς το Φεγγάρι. Στο χωριό υπάρχουν πολλά καταστήματα, εστιατόρια, πανσιόν και ξενοδοχεία, καθώς και ένα μουσείο. Από την παραλία προς τα Θέρμα, ένας δρόμος οδηγεί στους καταρράκτες ή τη Γριά Βάθρα.
(Copyright © Wikipedia.org & samothraki-tourism.gr)

Το φαράγγι του Φονιά

20 λεπτά με το αυτοκίνητο

ΤΑπό τα πλέον γνωστά φαράγγια της Σαμοθράκης, το πανέμορφο φαράγγι του Φονιά έχει είσοδο στα 700 περίπου μέτρα υψόμετρο, στη θέση Κλειδί, και καταλήγει στη θάλασσα, κοντά στον ομώνυμο Πύργο.
(Copyright © wondergreece.gr)
Τοποθεσία
Τοποθεσία

Το Λιμάνι της Σαμοθράκης

3 λεπτά με τα πόδια

Εδώ μπορείτε να βρείτε όλα τα σημεία που σας ενδιαφέρουν, όπως σούπερ μάρκετ, τράπεζα, φαρμακείο καθώς και μια πλήρη αγορά για τα απαραίτητα, αλλά και τα σουβενίρ σας.

Παραλία "Οι Κήποι"

30 λεπτά με το αυτοκίνητο

Η παραλία των Κήπων είναι η μεγαλύτερη και η πιο απομακρυσμένη παραλία της Σαμοθράκης και βρίσκεται στις νοτιοανατολικές ακτές του νησιού με θέα προς την Ίμβρο. Απέχει 27 περίπου χιλιόμετρα από το λιμάνι,την Καμαριώτισσα και 15 χιλιόμετρα από τα Θερμά.
Τοποθεσία

Χάρτης με σημεία ενδιαφέροντος

Κάντε κλικ στα σημεία ενδιαφέροντος για περισσότερες πληροφορίες.